Rijksmonumenten

Hectare natuur

Evenementen locaties

Wat is Landgoed Vollenhoven?

Het landgoed wordt ook wel “de parel van de Stichtse Lustwarande” genoemd. Velen zijn bekend met het Landhuis. Maar het landgoed heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er een oranjerie, een koetshuis en een ijskelder. De prachtige tuinen geven de ontwikkelingen weer tussen begin 1800 en nu. De originele tuinen en gebouwen zijn veelal bewaard gebleven, waaraan nieuwe, moderne details werden toegevoegd.

Op Landgoed Vollenhoven staan gastvrijheid, exclusiviteit en flexibiliteit centraal.

Z

Zakelijke evenementen & vergaderen

Z

Trainingen, workshops & bedrijfsuitjes

Z

Trouwen, familiedagen & afscheid

Z

Wandelen & rondleidingen

Z

Maatschappelijke programma's

Z

Lokale landgoed producten

Events & vergaderen

Er is altijd wel een reden voor een festiviteit of een bijeenkomst. Of het nu een bruiloft of een jubileum is, een verjaardag, een familiedag. een afscheid of condoleance, of zomaar omdat je er gewoon zin in hebt. 

Moestuin Vollenhoven

In de historische moestuin worden groenten, eetbare bloemen, fruit en kruiden gekweekt op een duurzame wijze. Ook vergeten groenten en andere landgoedproducten zoals honing en appelsap.

St Vrienden Landgoed Vollenhoven

De Stichting zet zich in voor de maatschappelijk verantwoorde instandhouding van het landgoed. Donateurs dragen hieraan structureel bij in een jaarlijkse bijdrage.

Wandelen

Op het landgoed heten we graag wandelaars welkom met een wandelkaart. Deze wandelkaarten zijn gratis en online te krijgen door het formulier in te vullen wat te openen is door op onderstaande knop te klikken. Hierin wordt aan wandelaars de regels van het wandelen uitgelegd

Vijfhonderd Jaar Vollenhoven boek

In mei 2022 hebben Frieda en Sophie Heijcoop het boek Vijfhonderd Jaar Vollenhoven gepubliceerd in samenwerking met Stichting Vrienden Landgoed Vollenhoven. Dit boek over de geschiedenis van het landgoed kan je bestellen via onderstaande knop, of ga naar je lokale boekenwinkel en vraag aan hen om het te bestellen bij ons. 

Locaties op het landgoed

In de loop der jaren zijn er op Landgoed Vollenhoven steeds meer locaties bijgekomen die voor een activiteit gehuurd kunnen worden. Het begon begin jaren negentig met de Oranjerie. Als de vorstgevoelige planten in de zomer buiten stonden, kon de Oranjerie gehuurd worden voor allerlei gelegenheden. Inmiddels zijn het Landhuis en de Stal Den Eijck er bijgekomen. De drie gebouwen zijn geheel verschillend, wat als groot voordeel heeft dat je voor de diverse gelegenheden altijd wel een goede oplossing kunt vinden. Het landgoed en de gebouwen worden ook regelmatig gebruikt voor filmopnames en commercials.

Ontdek onze voornaamste locaties

De Oranjerie

“Prachtig gelegen midden in het bos.”

De Oranjerie heeft op Vollenhoven nog steeds zijn oorspronkelijke functie behouden, een gebouw waar kwetsbare planten kunnen overwinteren. In de zomermaanden, als de vorstgevoelige kuipplanten buiten naast de paden staan, wordt de oranjerie verhuurd voor allerlei activiteiten. De Oranjerie ligt achter de historische moestuin midden in het bos, waardoor de locatie rust en beslotenheid uitstraalt. Het begint al goed als u via een kronkelend weggetje door het mooie park bij het gebouw aankomt. Door de bordjes ‘onthaast u’ voelt u de stress van u afglijden. Tussen de bomen parkeert u uw auto of de fiets, uw dag kan al niet meer stuk.

Z

25 tot 300 personen

Z

240m2

Z

Vergaderen & conferenties

Z

Trouwen & feesten

Z

Afscheid

Stal Den Eijck

“Moderne multifunctionele ruimte die de geschiedenis van het pand en het landgoed ademt.”

De overplaats Den Eijck ligt recht tegenover het Landhuis aan de andere kant van de Utrechtseweg. De boerderij wordt niet meer als zodanig gebruikt en ook de schapen met hun lammetjes zijn uit de stal verdwenen. De ernstig vervallen maar monumentale stal is in 2015 getransformeerd tot een eigentijdse sfeervolle ruimte. Bij de verbouwing is bewust gekozen voor duurzaamheid, met een combinatie van warmtepomp en haard maar ook zonnepanelen en opslag van regenwater. Het leemstuc op de wanden zorgt voor een uitstekende akoestiek en werkt vocht- en warmte regulerend. In de stal is een mindervalide toilet aanwezig.

Z

5 tot 160 personen

Z

160m2

Z

Vergaderen & heidagen

Z

Familiedagen & bruiloften

Z

Afscheid

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Nieuws & highlights

Nieuw logo Landgoed Vollenhoven

Per 1 mei 2023 heeft Landgoed Vollenhoven een nieuw logo en nieuwe huisstijl. Het logo beoogd de klassieke uitstraling van het landgoed op een eigentijdse manier te versterken. Daarbij is het kenmerkende Landhuis Vollenhoven verwerkt in het logo. Ook is er een knipoog in verwerkt naar verschillende prachtige ramen in het Landhuis, welke de ondergaande zon achter het Landhuis symboliseren.

Alle communicatie en uitingen zullen voortaan voorzien worden van dit logo. 

Openluchtconcert

Op 1 juli vindt het Openluchtconcert van Stichting Toucher en Moestuin Vollenhoven plaats. Met een muzikale wandeling door het Engelse landschapspark en een rondleiding door de historische moestuin treft u een podium aan achter het Landhuis waar u met een glaasje in de hand kunt genieten van de ondergaande zon, licht klassieke muziek en fluitende vogels. Een beleving van en voor het hele landgoed!

Praktisch:

  • Datum: zaterdag 1 juli 2023
  • Tijd: 19.15 tot 22.30 uur
  • Adres: Utrechtseweg 59, De Bilt
  • Parkeren mogelijk
Muziek op Vollenhoven

https://www.muziekopvollenhoven.nl/

Open Monumentendag

De Open Monumentendag (OMD) 2023 is een unieke gelegenheid om Landgoed Vollenhoven te bezoeken en meer te zien van Landhuis Vollenhoven. Voor de eerste (en waarschijnlijk enige) keer wordt het Landhuis zelf ook opengesteld met rondleidingen en lezingen. Verder is er een wandelroute van het Landhuis naar de historische moestuin en via de monumentale Engelse tuin terug naar het Landhuis.

Praktisch:

  • Datum: zaterdag 9 september 2023
  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
  • Adres: Utrechtseweg 59, De Bilt
  • Beperkte parkeergelegenheid, kom met OV of fiets
Meer informatie volgt binnenkort.

Landgoed Vollenhoven B.V.

Utrechtseweg 59

3732HA De Bilt

info@landgoedvollenhoven.nl

 

Locaties op het landgoed:

Contact formulier

14 + 7 =